torstai 30. heinäkuuta 2015

Liebster Award -haaste

Iloinen yllätys odotti eilen blogin kommenttiboksissa! #FITNESSpaskaa-blogin Haidie_ oli pistänyt haastetta myös tänne meikäläisen suuntaan. En ollutkaan aikaisemmin kuullut tällaisesta Liebster Award -haasteesta. Pelkäsin kyseessä olevan joku perus 1. Kissa vai koira 2. Munkki vai donitsi -haaste, mutta ei hätää, tähän onkin panostettu!

Haaste kulkee bloggaajalta bloggaajalle, ja tarkoituksena on löytää uusia blogeja luettavaksi sekä tarjota julkisuutta tällaisille pikkuruisille blogeille, niin kuin tämä Jenkkishumppaa on :)



1. Kiitä sinut nimennyttä bloggaajaa ja laita linkki hänen blogiinsa.
2. Vastaa sinut nimenneen bloggaajan 11 kysymykseen.
3. Nimeä ja linkkaa 11 Liebster Award ansaitsevaa blogia, joilla on alle 200 seuraajaa.
4. Keksi 11 uutta kysymystä nimetyille.

Hauskaa puuhaa siis tiedossa! Haidie_ oli keksinyt liudan hyviä kysymyksiä, joita joutui itsekin tovin pohtimaan. Kiitos Haidie_!

1. Seuraava tavoitteesi (elämässä/valitsemassasi urheilulajissa/missä tahansa)?

Tavoitteena olisi oppia juoksemaan sekä nauttimaan siitä. Árjessa mulla on tavoitteena oppia neulomaan villasukka. En ole kovin hyvä käsitöissä (yläasteen käsityöstä komeilee todistuksessa seiska). Nyt päätin, että poropeukalokin voi kehittyä ja oppia tekemään villasukan, jos vain niin tahtoo. Kantapää on jo neulottu ;)

2.Suosikki "fitness"ruokasi? Eli jos olet vaikkapa dieetillä tai kevennät muuten vain, mikä on 
lempiruokasi "sallittujen ruokien" listalta?

Nyt tulee tylsä vastaus, mutta raejuusto. Mä niin tykkään vetää sitä suoraan purkista nassuun.

3. Miten löysit tämänhetkisen suosikkilajisi ja kauanko olet sitä harrastanut?

Mä en tällä hetkellä harrasta mitään urheilulajia aktiivisesti/säännöllisesti. Lähinnä tiukan rahatilan vuoksi, jonka takia tuota juoksua mietin uudeksi lajiksi. Olen aikasemmin zumbannut ja harrastanut savatea. Zumbassa tykkään sen tanssinomaisuudesta. Hyvien biisien tahdissa ei edes tajua kuinka läski palaa ja syke nousee. Savate taas on ranskalaista potkunyrkkeilyä. Salilla stressi katosi, kun pääsi vähän lyömään säkkiä ja potkimaan kavereita. Ohjaajat olivat mahtavia ja yhteishenki loistava. Savate Club tarjoaa vielä lukuisia eri kursseja mm. perheille, aloittelijoille ja kuntoilijoille. Itse lopetin kurssin kesken, kun onnistuin reväyttämään nivelsiteet nilkasta, kiitos yliliikkuvien nivelien. Tauko on sitten vähän venähtänyt, kun en ole tiennyt voiko tuolla löysällä nilkalla enää kunnolla treenata. Huolimatta omasta epäonnestani lajin suhteen, suosittelen kaikille lajia lämpimästi!

4. Mitä lajeja et voisi kuvitella harrastavasi ja miksi ?

Mä en varsinaisesti kieltäydy mistään ehdottomasti, mutta vähiten innostavat kaiken maailman bodyhumpat ja spinningit. Ne vaikuttavat vähän tylsiltä, enkä mä halua ajatella jumpassa, että: "Nyt jumpataan!". Tykkään liikunnasta, joka naamioidaan epäliikunnaksi, kuten zumba hih.

5. Millainen olisi unelmakroppasi?

Unelmakroppani olisi yhä naisellinen, mutta pienempi ja kapeampi. Vatsa olisi litteämpi ja jenkkakahvat poissa, niin, että lantion luonnollinen pyöreys näkyisi. En välitä lihasmassasta, mutta sellainen terveellinen lihaksikkuus olisi kiva käsissä ja pohkeissa. 

6. Vastaavasti; mitä kohtaa vartalossasi et muuttaisi, mihin olet tyytyväinen juuri tällä hetkellä?

Olen tyytyväinen käsiini kyynärpäistä alaspäin. ´Minulla on yhä kapeat ja sirot ranteet. Tykkään kyllä vartalostani, kunhan saisi päältä ylimääräisen rasvan pois. 

7. Parhaat treenibiisit IKINÄ? (Kerro mahdollisimman monta)

Mä pistän Spotify:sta päälle jonkun valmiin soittolistan, josta tulee radiohitit. Enkä mä niiden nimiä muista :D Hyviä biisejä (joiden nimet muistan) ovat:

Tiisu -Tänään sä musta hullaannut
JVG -Tarkenee

8. Mikä motivoi sinua huonoina päivinä?

Laihdutuksen suhteen minua motivoivat muiden blogit. Kun iskee huonofiilis, menen lukemaan muiden fiiliksiä. Muiden vertaistuki on tärkeää. Se, että joku toinen jakaa omat fiilikset, on hirveän helpottava tieto. Sitä ehkä malttaa olla syömättä sitä Mars-patukkaa, tai sitten sen syö, mutta ei tee siitä niin isoa numeroa itselleen.

Myös läheiset ovat iso motivaattori. He jaksavat tsempata.

9. Millä tai miten palkitset itseäsi kun saavutat asettamiasi tavoitteita?

Palkitsen itseni, jollain vähän epäterveellisemmällä herkulla, kuten Pätkis-patukalla. Myös uudet treenivaatteet toimivat hyvänä palkintona ja motivoijana.

10. Mistä herkusta et luopuisi mistään hinnasta?

Suklaasta! Olen siirtynyt tummaan suklaaseen, siitä saan tarvittavan suklaa-annoksen viikottain. Sorrun kuitenkin silloin tällöin kunnon maitosuklaaseen. Fazerin kahvilasta saa kahvin kylkiäisenä palan Fazerin Sinistä. Pakkohan se on syödä.

11. Treenaatko mielummin yksin vai jonkun seurassa?

Toisen kanssa treenatessa tulee ainakin treenattua. Yksin ollessa jään helposti sohvalle istumaan ja laiskottelemaan. Kun kaverin kanssa on sopinut treeneistä, ei niitä kehtaa peruuttaa. 


Nyt sitten päästään haasteen vaikeimpaan osaan. Suurin osa seuraamistani blogeista on jo haastettu. Olen kuitenkin sitä mieltä, että koska haasteen ideana on nimetä blogeja, joita itse seuraa ja joita haluaa aidosti suositella muille luettavaksi, niin nimeän silti pari tosi hyvää blogia, huolimatta siitä, että heidät on jo haastettu. En kuitenkaan vaadi heitä tekemään tätä haastetta uudelleen, elleivät sitten välttämättä halua ;D.

Haastan siis jo tietääkseni haasteen saaneet: 

Herkkuperseestä beibeberberiksi (Ihan älyttömän hauska blogi ja todellista vertaistukea antava tapaus!) 
Persetreeniä ja pakkukakkua (Toinen hyvä blogi, joka on toiminut mulla tärkeänä motivaation antajana)
Kiloliikaa irtokarkkeja Pikkusiskolle ( Jälleen hulvaton blogi, josta saa hyvää vertaistukea)

Ja näiden kolmen lisäksi haluan haastaa nämä blogit, jotka löysin tämän haasteen ansioista:


Ja sitten niihin kysymyksiin:

1. Muistatko vielä mikä oli se hetki, kun päätit aloittaa laihdutuksen/elämäntaparemontin? 
2. Mitä olet oppinut laihdutuksen/elämäntaparemontin aikana?
3. Mikä on ollut vaikeinta laihdutuksessa? Mikä on aiheuttanut ketutuksen kyyneliä?
4. Millainen on ruokarytmisi? 
5. Voisitko jakaa jonkun hyvän ruokareseptin/-vinkin meille muille laihduttajille?
6. Miltä näyttää viikkosi liikunnan suhteen? Käytkö esimerkiksi lenkillä? Kuinka usein?
7. Käytätkö laihdutuksen tukena puhelinsovelluksia? Mitä?
8. Milloin toivot saavuttavasti tavoitepainosi? 
9. Mihin herkkuun sorrut helposti? 
10. Jos saisit vaihtaa vartaloa jonkun julkisuuden henkilön kanssa, kenet valitsisit? 
11. Miten kannustaisit henkilöä, jolla on ongelmia laihdutuksen kanssa?

Tämän haasteen parissa vierähtikin mukavasti pari tuntia! Nyt vähän couscous-salaattia iltapalaksi:) 

-Julia







5 kommenttia:

  1. Jee kiitos! :) Hyviä vastauksia :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos! Tulipas hyvä mieli kehuistasi :-) Ja tokihan tähän haasteeseen vastaan vaikka tublabuukkausta pukkaakin :-)

    Haha, täällä toinen joka tykkää "epäliikunnaksi naamioidusta liikunnasta" :-D En ois ite tuota paremmi osannu muotoilla :-) Ja suklaa on se mistä minäkään en luovu :-) Niin, ja toisilta bloggareilta / painon kanssa taistelevilta saatu tuki on kyllä tosi tärkeetä. Sen avulla jaksaa itekki ku tietää että moni muukin on samassa veneessä :-)

    VastaaPoista
  3. Hei, kiitos haasteesta. Vastailen siihen kunhan kerkiän.

    VastaaPoista
  4. Haasteeseen on vastattu (myöhässä tosin, mutta ei auta)! Kiitos suuri haasteesta ja tsemppiä! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! <3